Platform Coordinatoren

Danna Elmalah, 24 jaar oud, HBO- Verpleegkundige, in opleiding tot Recovery Verpleegkundige. 

Met veel toewijding en plezier zet ik mij in voor het platform Studenten & Starters, mijn eerste impuls was om bij te dragen aan het vergroten van onze stem als Jong Professional in Nederland (Verpleegkundigen en Verzorgenden). Om meer te gaan staat voor de kwaliteit en rijkheid die wij van nature met ons mee brengen in ons vak. Om te gaan staan voor wat wij als Jong Professional nodig hebben en belangrijk vinden voor nu en de toekomst. Samenwerken is mijn favoriet, met elkaar samen kunnen wij het maken.

image-2018-04-16-2636594734428318146


Anniek Hogenkamp, 32 jaar, Leerling HBO-Verpleegkunde Deeltijd, werkzaam in de psychiatrie. 

Door het platform Jong Professionals word ik geïnspireerd na te denken over hoe inhoud te geven aan het vak verpleegkunde. Wie ben ik als verpleegkundige? Nieuw in het vak ervaar ik door die vraag onzekerheden en dit platform kan mij en hopelijk heel veel anderen helpen in de zoektocht naar professionele eigenheid binnen het beroep. Met elkaar kunnen we de daadkracht vinden om goede zorg te leveren aan onszelf en anderen. 

Anniek


Arjo Verheijen, 29 jaar oud, Helpende+, in opleiding tot Verzorgende IG.

Sinds begin 2018 ben ik actief voor V&VN studenten en starters.  Ik vind het belangrijk dat we voor de kwaliteit van zorg en voor ons beroep opkomen. Bij V&VN geven we een duidelijk geluid naar onze maatschappij en de politiek. Als jong professionals zijn wij de toekomst. Het is goed om onze ervaringen en ideeën te delen zodat we aan onze toekomst kunnen bouwen.  Ik werk als leerling verzorgende bij Laurens in Rotterdam. Ik beoefen me vak met veel plezier uit. Ik vind het heerlijk om met mensen te werken en ze veder te helpen. Van ieder mens kan je iets leren. Vanuit dit principe hoop ik ook van jullie ervaringen te leren en andersom. 

IMG-20180415-WA0000


Lennart Bouw, 23 jaar oud, HBO- Verpleegkundige

Door betrokken te zijn bij het platform Studenten & Starters hoop ik bij te kunnen dragen aan een betere toekomst voor jong professionals. Ik vind het belangrijk dat jong professionals de kans krijgen zich te ontwikkelen. Niet alleen om zo een betere zorgprofessional te worden, maar juist ook om persoonlijk te groeien en een eigen visie te ontwikkelen. Ik werk momenteel als senior verpleegkundige bij Pro Persona in Ede. Ik probeer hier een voorbeeld te zijn voor jong professionals en vind het belangrijk dat we met jong en oud in gesprek blijven over wat we verstaan onder “goede zorg”. Om in de zorg echt een verschil te kunnen maken, moeten we onze krachten bundelen en blijven leren van elkaar.  Ik hoop dat dit platform als één krachtige stem zal worden, met als doel dat de zorgvrager de zorg krijgt waar hij/zij recht op heeft en de zorgverlener krijgt wat hij/zij nodig heeft om deze zorg te kunnen leveren. 

PastedGraphic-1


Iris Berends, 25 jaar oud, MBO Verpleegkundige in de wijk
Binnen het platform Studenten en Starters wil ik mee helpen aan het maken van een goede basis voor de startende verpleegkundige. Het is mooi als verpleegkundigen die nieuw in het vak zijn een plek hebben om op terug te vallen wanneer er vragen spelen op de werkvloer, maar ook inspiratie kunnen vinden om door te groeien. Hier hebben we elkaar voor nodig, samen kunnen we één stem vormen voor de jong professionals.

Iris